9 нояб. 2013 г., 21:37  

Безчелен 

  Поэзия » Другая
513 0 2

Безчелен

 

Ръбът е ласкав. Откровен.

И прям до не-говорене.

Това е твоят избор и късмет - 

на охлюв на тела оголен.

С рогата си бодеш за хъс

единствено слъзливата си диря.

Не си се спречквал с друг,

не си кървил в неволя,

не си попадал в плен -

но воинът си е воин,

щом има броня.

 

Кръгът без изход е тунел,

а може би и отговорност –

ти цар един си в своя

варовит дворец,

без злата участ

на падение от трона.

 

По орбитите ти – следи от кал,

писмо за лудия бездомник...

Две калпави души ще прочетат

на другия

угасващия еднотомник.

С коктейл съзвездия

ще утолят глада

за хляб, за вино,

и с милостта на вечния отец

в протритите си джобове ще се завият...

 

Ръбът е изкусително безок.

Ръбът е хлъзгав жокер.

Завий се пак на колело –

дори да паднеш, пак си

цял -

не гърчи болка

тялото на охлюв...

 

 

 

© Златина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • С рогата си бодеш за хъс
    единствено слъзливата си диря.
    Лабиринтно-иносказателно послание;метафоричен натурализъм!
    Интересно ми беше!
  • Ако си искала някого да засегнеш, успяла си! браво!!
Предложения
: ??:??