17 нояб. 2014 г., 18:07

Безглаголно 

  Поэзия » Любовная
605 1 0

Безглаголно

 

 

Стая, стол, легло – квартира!

Самота, сълзи, тъга!

Нощ, мечти, копнеж, цигара!

Аромат, парфюм – жена!

 

Сън, кошмар, лъжа, измама!

Писък, болка, спазъм, страх!

Кукла, кошче, спомен – „Мама”!

Пустош, руини, мираж!

 

Безнадежност, край – раздяла!

Ужас, стон, пустиня, ад!

Пропаст, горест, изневяра!

Неизвестност! „Непознат”!

 

Въже, примка, гърч – утеха!

Панахида, гроб, цветя!

Некролог, забрава – нищо!

Зов, сърце, любов – съдба!

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??