3 дек. 2020 г., 11:04

Безкомпромисно 

  Поэзия » Философская
290 0 1

Празни думи като празни съдове блещукат,

чисти като херувими, без храна.

Истината за нещата се пропуква

и разбива като глинено гърне в скала.

Сигурно съм болна от надежда

и привиждам идеалното в света.

Беше време всичко да се сбъдва –

тролове в гората, падаща звезда.

Втори шанс, без втори план. Не плача.

Тайната е, който скочи пръв –

камъка да запокити в здрача –

 да очаква самосъд.

 

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сигурно съм болна от надежда.
Предложения
: ??:??