1 дек. 2011 г., 18:09

Безкрили 

  Поэзия » Другая
454 0 3

Заклещена агония е ехото

на проговарящи влажни гори.

А вярата, размътена от лекото

потръпване на двете ни души,

 

изтънява – там, под скута на луната –

и трепетно въздиша по мечти.

Но вече не е всичко, щом е махната

повелята за бъдещето ни.

 

От тази сива отливка на съдбата.

В която никнат бели призраци.

Аз съм като тях, но още по-прозрачна –

до наивност – дори да не личи.

 

Заклещена агония е ехото

на проговарящи влажни гори.

И вярата, размътена от лекото

потръпване на двете ни души.

 

... не отвори леко прашната корица

на скрити в мълчание самоти,

а я скъса грубо и като царица

застави ни, безкрили, да летим.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??