Безкръвно
И няма днес гората да заплаче
със капчици роса кристално-чисти...
Изтръгнаха я! Нейните палачи,
до корен я изтръгнаха... до листи...
Почернено смълчана е земята.
Безмълвно зее грозна... жива рана...
Навред тежи оловно тишината,
разкъсвана от писъка на врана.
И помен няма днес от дървесата.
Безкръвно е... не може да се диша...
Поплакват си дъждовно небесата
и раните запълват с кал и киша...
09.2015г.
© Сиси Все права защищены
Весло посрещане на Празниците, Сиси!