Nov 5, 2015, 5:44 PM

Безкръвно 

  Poetry » Civilian
739 0 7

                     Безкръвно

 

И няма днес гората да заплаче

  със капчици роса кристално-чисти...

    Изтръгнаха я! Нейните палачи,

      до корен я изтръгнаха... до листи...


Почернено смълчана е земята.

  Безмълвно зее грозна... жива рана...

    Навред тежи оловно тишината,

      разкъсвана от писъка на врана.


И помен няма днес от дървесата.

  Безкръвно е... не може да се диша...

    Поплакват си дъждовно небесата

      и раните запълват с кал и киша...



09.2015г.



© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??