15 сент. 2015 г., 20:19

Безсмъртие 

  Поэзия » Любовная
337 0 1

Заспах със сълзите на жени -

по мен изплакани, без да знам.

Върху пръстта от последните ми дни,

когато е угаснал моят плам.

 

От тях изникнаха ръце

и корени пуснаха копнежно,

докоснаха изстиналото ми сърце

и го прегърнаха за сбогом нежно.

 

Миг и се събуди То,

с въздишка безвъзвратна,

че откъснах и последното листо

от дървото на живота - без посоката обратна.

 

В хладната прегръдка на пръстта

почуствах женските ръце,

надсмях се над смъртта

и заспах със тяхното сърце.

© Светлозар Хилендаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Върху пръстта от последните ми дни,
    когато е угаснал моят плам...."

    Може би тези думи най-много ми харесаха, но каквото и да копирам ще е малко.... Поздравления! Харесах! Продължавай да пишеш!
Предложения
: ??:??