18 авг. 2021 г., 00:16  

Онзи човек 

  Поэзия
696 9 19

 

Оня човек, цял изваян от кал

с няколко грама душа и надежда

днес е повярвал, че всъщност е крал,

съди, убива, развежда.

 

И си измисля, че цялата власт

в него е сбрана и в него е само.

Оня човек, дето точно след час

може въобще да го няма.

 

Замъци, пътища, всичко гради.

Вярва на себе си. Факти цитира.

Моли се ангел над него да бди,

само когато умира.

 

Оня човек, смело вдигнал ръце,

и е доказал, че Бога го няма,

носи в гърдите си късче сърце,

само че то е назаем.

 

Мъчно подпрял е на свойте плещи

тежко небе и при хората слиза

Господ, понесъл любов и свещѝ,

в цяла земя атеизъм.

 

 

 


 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??