10 июн. 2011 г., 12:09

Безсъници 1 

  Поэзия » Другая
350 0 3

Безсъници чертаят светли кръгове -

блестящи, нереални, екзотични.

И по подпухналите нощни ръбове

се спускат ненадейно, хаотични.


Разказват своите внезапни приказки.

Люлеят ни във лапите на Мрака.

С предизвикателства недообмислени

терзаят ни. И отговор не чакат.


Във нас изгряват истини подтискани.

Безсъниците жадно ги прегръщат.

В зениците ни полудяла искреност

мечтите ни в кристалчета превръща.


Безсъниците литват недокоснати.

Присмиват ни се, мамят ни, тревожат...

Отново връщат се през нощи сенокосни.

Измъчват ни, ала без тях не можем...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??