17 мая 2014 г., 21:58

Безумие 

  Поэзия » Гражданская
325 0 2

Поднос от безличие!

Ведро от сълзи...

Посърнала истина!?

На стената виси;

Снимки овехтели,

- Цветя изсъхнали!?

- Хора мълчаливо 

до газова лампа седят...

И в светлината помръдваща...

сълзи по бузите блестят

Не скърбят за смърт, а от мъка.

Защото... живеят 

във двадесет и първи век!!!

- Ръце напукани,

за молитва събрани...

Те молят... да бъдат 

човешко разбрани;

Хлябът изсъхнал... в устата горчи;

- Мълчание сиво в стаята тежи.

Призраци живи 

с празни души.

Това вече често се среща 

в нашите дни.

С какво народът го заслужи?

Да бъде тъй неоправдан!

Да бъде лъган, мамен, хулен;

- Че Българин да бъде...

Той е бил призван;

... Посърнала истина 

на стената виси!!!

А надпис от него приканва -

гласувай и ти...!!!

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да и да се надяваме че ще е за добро!!!Благодаря...
  • "...Посърнала истина на стената виси!!!" Тъжен факт...Но животът продължава...Поздравления!
Предложения
: ??:??