14 мар. 2008 г., 19:52

Би ли? 

  Поэзия » Любовная
953 0 2
 

Би ли се влюбил, ако не бе чул думата "Любов"?

Би ли отвърнал на несъществуващ топъл зов?

Би ли хукнал с нея - да я хванеш здраво за ръка?

Би ли тръгнал без куфар да обиколиш света?

Би ли скочил в река бързотечаща?

Би ли станал човекът, който грешките си плаща?

Би ли искал да познаеш дните?

А как би отглеждал красотите?

Дали птичката ще пуснеш

или ще я сложиш в малка клетка?

Дали пердетата ще спуснеш

или ще се насладиш на тази гледка?

Дали усмивка ще посееш,

за да пожънеш още много?

Дали ще си безкрайно нежен

или ще обичаш строго?

Дали това и онова

и безброй крилати фрази,

но ако искаш между нас любов да има,

започвай да ми пълниш всички вази... ;)

© Радост Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??