26 мая 2010 г., 13:18

Бих искала 

  Поэзия » Любовная
610 0 0

                 Бих искала да бъда Слънце,

                 за да те топля и пазя с лъчите си...

                 Бих искала да бъда Вятър,

                 за да галя косите ти...

                 Бих искала да бъда Нощ,

                 за да те приютявам всяка вечер в обятията си...

                 Бих искала да бъда Луна,

                 за да осветявам пътя ти през черната тъма...

                 Бих искала да бъда  Звезда,

                 за да те гледам, докато спиш...

                 Бих искала да бъда Река,

                 за да те прегръщам и милвам с водите си...

                 Бих искала да бъда Сълзата

                 в очите ти...

                 Бих искала да бъда Усмивката,

                 трептяща на твоите устни...

                 Бих искала да бъда Цвят,

                 за да вдъхваш от аромата ми...

                 Бих искала да бъда Извор,

                 за да пиеш от недрата ми...

                 Бих  искала с любов да те даря...

                 Бих искала живота си със теб да споделя...

                 Бих искала да бъдем двама в радост и в тъга...

                 Да бъда твоята утеха и опора...

                 любимата и вечната жена...

                 Бих искала да бъдеш мой!...

                 Бих искала да ме обичаш!...

                 А когато дойде тя - Смъртта,

                 бих искала в прегръдките ти да умра...

© Ася Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??