15 нояб. 2024 г., 05:39

Благодаря 

  Поэзия » Философская
33 3 2

Да хвърлиш всеки шум на егото,

да се оттласнеш от житейска суета,

притихнал вътре в себе си смирено

да кажеш простичко "Благодаря!",

 

света да гледаш през хорските очи,

през тях да виждаш другата душа,

да палиш пламъка в сърцето чисто

и с него да изричаш "Пак благодаря!",

 

да не забравяш и за чужди битки,

за рани, скрити зад усмивката-лъжа,

със мисълта си да лекуваш болката

и със надеждата на думата "Благодаря!".

 

Светът е толкова невзрачено сив,

животът пуст, изпълнен със тъга,

ако не можеш с всяка глътка въздух

да тържествуваш с твоето "Благодаря!"

© Лора Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря много!
  • Демокрит казва, че Благодарността е най-бързо остаряващото нещо в този ефимерен свят!
    Чудесен стих изграден върху сакралната дума "Благодаря". Поздравление, Лора!
Предложения
: ??:??