18 мар. 2015 г., 11:25

Благослов за мирà 

  Поэзия » Гражданская
506 0 0

Внимание ! Внимание !
Земята цяла в рани е !
Човечество ! Човечество !
Тя Наше е Отечество !
От хищници разкъсвана …
От взривове разтърсвана …
Внимание ! Внимание !
Земята цяла в рани е !
Ликуват кукловодите ,
заробили народите …
С войнѝ множат пустините
и смърт морѝ невинните …
Безсилна Любовта ли е ?…
Човекът без душà ли е ?…
Внимание ! Внимание !
Земята цяла в рани е !…

 

…………………………………………………………………………………….................

 

Светѝца , мъченѝца , в`ъзжигосвана , безмълвна като мумия ,
тя трỳпа най – безропотно по себе си човешките безумия …
Данò не избухне -
Светът да не рухне …

…………………………..............…………………………………………………………...

 

А колко е красива тя ! -
Безкрай необозрим !
Спасѝм ли я , спасени сме -
Наш дълг неотменим !

………………………………………..............……………………………………………...

 

Земята ни – ЕДНА е
и в нас кръвта вещае -
войнѝте да низвергнем ,
злинѝте да зачеркнем
и с Обич изкласѝли ,
и … мрàка победѝли ,
да съживим Земята
и да пребъдем ,
братя !

……………...............………………………………………………………………………...

 

Единствена Зèмьо ,
аз Теб поздравявам
със своето родно
„На мнòгая лèта !“ !


Единствена Зèмьо ,
и как се надявам ! -
Навред то по теб , о , Заветна , да шèта !…

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??