Благословен да е Бог, който
поради голямата си милост ни възлюби.
Назовават ги по име,
богове различни са те.
Ни един от тях
не е моят Бог.
Той е единствен на небето,
в сърцето на всеки вярващ човек.
Бог на живата църква -
съвършен, истинен и реален.
Той е във вятъра, в полето,
който шуми в гората,
във морските вълни,
в тишината на душата,
която Неговото име
ден и нощ шепти.
Господи Боже мой, помогни,
избави, прости и спаси!
Греховете ни прощава,
много обич ни дарява,
учи ни на добро,
отдалечава от зло.
Потърси и открий
таз врата благословена,
що към рая зове -
извор на добро е.
Животът ни с Бога
пълен е с добрини безчет!
Дар от небе
© Доми Все права защищены