"Романтиката е блясъкът, който превръща прахта на сивото ежедневие в брокат." - Елинор Глин
Животът течеше сиво, монотонно,
без да имат смисъл минаваха дните.
Звучеше всичко грубо и несинхронно,
човекът изолиран седеше зад щит.
В миг сред мъглата яви се светлина,
сивотата на парченца безброй разби.
Облян усети се човека от бодростта,
от едно младо лице и едни сини очи.
Видя красотата, скрита в нощта –
довери се на луната и на звездите.
И тогава сякаш назряваше мощта,
по-блед стана спомена за сълзите.
Поривът силен озари живота с лъчи,
човека полетя нагоре с огнени крила.
След полета си задъхан той откри -
блясъка е свежият плод на любовта.
Любовта дари живота му с топлина,
и фигура стройна и нова за него извая.
По-чист стана и от утринната роса,
след което кротко се върна в Безкрая.
© Борис Борисов Все права защищены