28.08.2019 г., 18:41 ч.

БЛЯСЪК 

  Поезия » Любовна
494 0 0

"Романтиката е блясъкът, който превръща прахта на сивото ежедневие в брокат." - Елинор Глин

 

Животът течеше сиво, монотонно,

без да имат смисъл минаваха дните.

Звучеше всичко грубо и несинхронно,

човекът изолиран седеше зад щит.

 

В миг сред мъглата яви се светлина,

сивотата на парченца безброй разби.

Облян усети се човека от бодростта,

от едно младо лице и едни сини очи.

 

Видя красотата, скрита в нощта –

довери се на луната и на звездите.

И тогава сякаш назряваше мощта,

по-блед стана спомена за сълзите.

 

Поривът силен озари живота с лъчи,

човека полетя нагоре с огнени крила.

След полета си задъхан той откри -

блясъка е свежият плод на любовта.

 

Любовта дари живота му с топлина,

и фигура стройна и нова за него извая.

По-чист стана и от утринната роса,

след което кротко се върна в Безкрая.

© Борис Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??