Когато Бог раздавал е таланти,
аршинът му май бил е повреден,
дал на съседката бижута с диаманти,
оставил тенекиени за мен.
На нея дал луксозна лимузина,
в комплект с красавец. Много силикон.
Почивки и екскурзии в чужбина,
палат от алуминий и бетон.
На мен – една ръждива стара трошка,
в комплект със хъркащ мъж и две деца,
къщурка със веранда и овошки,
ухаеща на пържени яйца.
На нея дал луксозни тоалети.
Изискани вечери. Питие.
На мене – работа и стрес. Диети.
Едно и също скучно битие.
Но ето, че красавецът фалира,
последното петаче доизпи,
излезе от палата на квартира
и вече в пухено легло не спи.
Съседката сега с трамвай пътува
и търси следващ баровец с пари.
От втора употреба пазарува,
сама си чисти къщата дори.
Сега разбирам колко съм богата
със двете си деца и мил съпруг,
с почивките на къмпинг всяко лято
и с дом, ухаещ на бекон и лук.
© Нели Вангелова Все права защищены