БОЛКА
Защо физическата болка,
която ме изгаря,
не е така непоносима -
а пък обидите на близките я правят
направо нетърпима.
Виновна съм,
че нещо все боли ме,
виновна съм за слабия бюджет,
виновна съм, за кой ли път си мисля,
дори за новия световен ред.
И нямат ми доверие за нещата,
които мъча се да подредя,
за всичко съм виновна аз самата,
та пъзела си да не мога да сглобя.
Дано сега и Бог да ми помогне
в борбата срещу злото във света,
защото сили нямам и не мога
от болката
да вдигна аз глава.
© Ая Цонева Все права защищены