19 июл. 2011 г., 21:41

Болнично 

  Поэзия
500 0 1

Рано. Сутрин. Мижав поглед и кафе.

Вода. Цигара. Кратък път и пак кафе.

Хора. Странни. Дълъг път, но без кафе.

Сграда. Голяма. Бяла.

Не е лудница.

Коридор. Неприятен аромат.

Бяло. Зелено. Зелено и бяло.

Униформа. Престилка.

Санитарка. Сестра. Доктор...

7:30. Намръщени лица.

Време. Много време.

Чакане... чакане... чакане...

Секунди. Часове.

Тракане. Шумулене.

10:30. Нервна съм. Не само аз!

Минути. Часове.

Разходка. Отново кафе.

Ръка. Дете. Писък... и рев!

Количка. Сълза.

Страх? Не знам.

Хора. Много хора. Много чакащи хора!

12:45. Стрес. Ярост. Пак не знам!

И пак кафе!

На крак. Часове. Писна ми!

Не само на мен.

13:55. И операция!

Чакане... чакане... чакане...

Кафе и чакане!

14:30. И край!

След дългото чакане...

 

Мразя болниците!

 

© Бездарна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • О, как мразя тъпото, влудяващо чакане в болниците... можеш да се побъркаш
Предложения
: ??:??