21 апр. 2020 г., 12:08

Борба за мир 

  Поэзия » Свободный стих
402 1 0

Сериозен, сериозен противник си имам,

разбива тялото и душата ми на парчета.

Тактиката му е силна, непобедима,

отделя, отделя ме от жена и деца с хитрост несломима.

 

Използва апетитите на плътта,

нямам вече надежда че мога да победя.

Чака ден и нощ за отворена врата,

в ума ми порочна идея да разбудя.

 

В такава битка имам нужда от съюзник,

в такава битка имам нужда от приятел,

мислите отровни смело да пречистя,

мислите порочни свирепо да прогоня.

 

И появи се меч от светлина 

и остави рана по бронята зла.

 

Не съм сам,но далеч е моя приятел.

Ще извикам, ще извикам и ще почувствам своя Създател.

Знам не ме е забравил,армия небесна чака за мен,

спомням ли си за Него,моя противник би треперил победен!

 

 

 

© Георги Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??