17 нояб. 2023 г., 11:00

Броеница 

  Поэзия » Любовная
134 0 0

Когато си отиде

другарят ми в живота,

в ръцете ми остана

малка броеница,

една възглавница, лъч лунен,

лъжица, вилица, паница

и вяра, малко закъсняла,

че ти си тук, не си загубен.

В прозореца нощта е спряла,

часовникът се престарава

от болката да се отдалечи.

В захвърлената броеница бягат

зрънцата ѝ като сълзи.

Навярно по душата ти ще падат

следите ми от идващите дни.

© Весела Петева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??