Неуспели зародиши.
Умъртвени мечти.
Бягащи сенки.
Забранени игри.
Не сънувам. Не плача.
Не обричам. Не спя.
Не жадувам. Не мисля.
Не чувам. Броя
всяка вечер звезди,
недоволни лета,
тягостни седмици,
прокълната съдба.
Цели нощи будувам
и броя и редя
сини стъклени сълзи.
Боса. Гладна. Сама.
© Димитрия Чакова Все права защищены