8 мар. 2016 г., 23:35  

Бруте, Любов моя.... 

  Поэзия » Любовная
424 1 6

 

                             Аз искам да си ида – извади ме от този пашкул

                            Пеперуда бях (в какавида) Сега – обесникът с чул

                           Спаси ме! Не искам да съм чужда!

                           Доубий ме! От забрава имам нужда….

 

Вино! вино ми налей! И трубадури да запеят

.. не ме мисли, недей! – Самоо.. за любов да не посмеят…

 

И лумнаха жадни огньове  – диви, пищят за вода..

Вихър ме грабва – в танц със ножове.. Спаси ме! Сега!

 

Танцувам над свойте Гробове  –  като в бран! като в сеч!…

Бруте, видях ни (Отгоре) в Други Животи –в Легло и със меч.

 

Дъжд леден в мене се плисна - Заболя, но валя милостиво

Хитонът ми  мокър -  Жокер го свлича (нежно, лъстиво)…

 

Вино! от битка се връщам.. за Бога!... Сърца си оставихме в плен -

Твоето браних - до изнемога!...Любов моя, дано ти е топло във мен….

 

                         От Маска се стича последният грим

                           и  капя в очите на тъжния Мим,

                             а той се разплака - няма за сълзи Бокал -

                               Царят……до шушка го беше обрал.

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Все права защищены

ритъм? - 'ми.. няма

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??