В този пъстър букет
целия свят съм събрала,
жълто-червени лалета,
река от огнена лава...
Днес е празникът твой,
празникът на цветята,
с въздух ухаещ и свеж,
слънце, трептящо в позлата...
Гледам тези лалета
с пърхащи пъстри крила,
с тичинки тъмно кафяви -
очи на мечтана жена...
Те свенливо те поглеждат,
тичинково ти шептят,
че на празника им цветен
с обич ще те упоят...
© Nina Toshich Все права защищены
Като за празник подходящо!
Създава настроение за празнуване!
Успех!
Лека вечер!