28 мая 2008 г., 15:41

Бялата смърт 

  Поэзия » Другая
696 0 1
БЯЛАТА СМЪРТ


Студът настъпи вътре в мен

като сънен демон бял.

Трябва да съм мъртъв, ала чувам

отдалече нечий глас.

Глас от вятър и пъртина,

глас от лед и кървав сняг.

И не мога да помръдна,

да избягам, да летя.

И е жалко, толкоз низшо,

че не мога даже да пълзя.

Вместо туй лежа замръзнал,

лутащ се в агония преди смъртта.

Сърцето ми изстива бързо,

а след него и кръвта.

Пищя, говоря, шепна, мисля:

„Боже, искам да умра!”

© Габи Кожухарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??