Не се страхувам с Теб да се разпъна,
дори презрян и хули преживял.
Тежа ли като камък - ще потъна
на дъното от скърби и печал.
Каквото Си ми писал - ще се случи!
Каквото отредено е - Амин!
Че всеки жив на този свят се учи
и някой ден отива си самин...
Не ще Те разменя за земен жребий.
В сърцето Тебе, Господи, познах!
От въздуха за мен Си по-потребен
и смисъла си в Твоя Кръст избрах!
Каквото или колкото да струва -
сърцето ми копнее да плати.
Човекът на земята не векува,
но някъде над мен векуваш Ти.
И Твоят Образ - той остава вечен.
В нетленното - до Бога извисен.
От вяра молен, и от дъх изречен,
бъди ми Кръст...
И в Кръста - възкресен!
(Коленича пред Тебе)
© Ясен Ведрин Все права защищены
бъди ми Кръст...
И в Кръста - възкресен!"
Поздрави за цялото стихотворение,Vedrin!
Светли празници!