15 нояб. 2019 г., 23:42

Бъди ми приятел 

  Поэзия
1333 2 4

Върви до мен и бъди ми приятел,

и радост, и скръб да разделяме с теб,

и във косите с попътния вятър

с песен да минем през житейската степ.

 

Върви до мен и приятел бъди ми,

да мечтаем с теб и на ум, и на глас

за пътища нови, необозрими,

да няма неща невъзможни за нас.

 

Върви до мен и опора бъди ми,

с блага дума ме ти в скръбта утеши

и в топлото лято, и лютите зими

с обич да сгряваме наште души.

 

Върви до мен и аз до теб ще вървя!

Да тече обич по нашите релси.

И щом на приятел подаваш ръка,

ти към сърцето му пътя поел си.

© Ангелина Михайлова Все права защищены

Произведението е включено в:
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??