България е не само държава
на картата на древната Европа -
в сърцата ни завинаги остава
със песните на волната Родопа.
България е не само Балканът,
извисяващ се до небосвода,
тя е кръв проливана от рана
в спомена за смелите войводи.
България не са само полята,
покрити с хиляди слънца,
а в църквите обсипани със злато
и в речта на нашите деца.
България е нашето единство,
защото днес дори да се делим,
посегнат ли на нашата родина,
ний всички до последeн ще кървим
© Таня Гулериа Все права защищены