3.03.2019 г., 22:53 ч.

България 

  Поезия » Гражданска
836 1 0

България е не само държава
на картата на древната Европа -
в сърцата ни завинаги остава
със песните на волната Родопа. 

България е не само Балканът,
извисяващ се до небосвода,
тя е кръв проливана от рана
в спомена за смелите войводи. 

България не са само полята,
покрити с хиляди слънца,
а в църквите обсипани със злато
и в речта на нашите деца. 

България е нашето единство,
защото днес дори да се делим,
посегнат ли на нашата родина,
ний всички до последeн ще кървим

© Таня Гулериа Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя Родино »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??