БЪЛГАРИЙО, ОТЕЧЕСТВО ЛЮБИМО,
ТИ МАЙКА РОДНА СИ НА ВСИЧКИ НАС!
ПОДКРЕПЯШ НИ И ПАЗИШ НИ ОТ ЗЛОТО,
В РАДОСТ И НЕЩАСТИЕ СИ ВИНАГИ ДО НАС!
ПРИРОДАТА ТИ ДИВНА И КРАСИВА,
ИЗУМЯВА НИ СЪС ВСЕКИ ЧАС!
ПЛАНИНИ ВИСОКИ И РУЧЕИ ДЪЛБОКИ,
ПРАВЯТ ТЕ НЕПОВТОРИМАТА ЗА НАС!
ЗЕМЯ СИ ТИ ПЛОДОРОДНА,
ЗА НАС БЛАГОДАТНА СИ ТИ!
ВЪРВИМ ВЪВ ТРЕВАТА ТИ РОСНА
И БЕРЕМ ДЪРВЕТА, НАТЕЖАЛИ ОТ ПЛОД!
С ДУМИ НЕ МОГА АЗ ДА ТЕ ОПИША,
ОТ ВСИЧКО СИ ПОВЕЧЕ ТИ!
РОДИНО МОЯ ПРЕКРАСНА,
БЪЛГАРИЙО, ВЕЧНА БЪДИ!
© Ивана Петкова Все права защищены
ОТ ВСИЧКО СИ ПОВЕЧЕ ТИ!
РОДИНО МОЯ ПРЕКРАСНА,
БЪЛГАРИЙО, ВЕЧНА БЪДИ!
останах без думи направо, щом е нещо за България значи е най-хубаво за мен. Да си жива и здрава.