България, моята страна!
Ах, колко е красива нашата страна!
Има тъй красиви планини,
невинни малки равнини.
Полета, пълни със народ,
готвят се за нов живот.
Цъфналите в тях дървета
ухаят из цялата планета.
А в прелестните долини
райски кът се приземи.
Мирисът на пролетта
събужда цялата гора.
И в нея сякаш всичко диво
готви се да е красиво.
Птиците красиви
гонят се под урви дивни.
И сякаш отново песента
оглася из цялата земя,
че дошла е пролетта
в нашата страна!
© Красимира Гицова Все права защищены