17 янв. 2011 г., 20:24

Българската Коледа - Четвърти КОледен Творчески Фестивал 

  Поэзия
331 0 0

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

 

От тая Коледа май вече ми омръзна.

"Да бъдем смирени, чисти и добри"

От лицемерие на мен ми втръсна,

когато става дума за пари.

 

Благотворителност, красиви думи,

доволни и усмихнати лица,

разтягане на хиляди локуми

и пърхане със ангелски крилца.

 

Добре де, а къде е добротата

през всичките, останалите, дни?

Изтри ли я на дявола ръката

от толкова извършени злини?

 

Веднъж ли във годината ледът

превръща се във истинско сърце,

което бие само един път

и после пак замръзва...

© Стоян Тенев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??