БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА
От тая Коледа май вече ми омръзна.
"Да бъдем смирени, чисти и добри"
От лицемерие на мен ми втръсна,
когато става дума за пари.
Благотворителност, красиви думи,
доволни и усмихнати лица,
разтягане на хиляди локуми
и пърхане със ангелски крилца.
Добре де, а къде е добротата
през всичките, останалите, дни?
Изтри ли я на дявола ръката
от толкова извършени злини?
Веднъж ли във годината ледът
превръща се във истинско сърце,
което бие само един път
и после пак замръзва...
© Стоян Тенев Всички права запазени