18 мая 2016 г., 21:44

Българската столица днес 

  Поэзия » Гражданская
336 1 0

 

София е столицата

На нашта скъпа родина.

Натоварена, препълнена е

Също като в чужбина.

 

Идват хора от села,

За да търсят работа.

И странници от градовете

Дохождат,  за да висят по моловете.

 

В София има баровци,

Политици  и големи хора,

Които мислят само

За своя изгода.

 

А на село,  китните поля

И земеделски земи,

Няма кой да обработи.

 

Всеки иска да стане

Човек голям, с власт

И пари и това той

Само за жалост мисли.

 

На изчезване са вече

Малките хора,

Които не мислят

Само за своя изгода.

 

Много е работа,

А малко са хората.

 

Не ни трябват хора

В Народното събрание,

Които мислят, че политик

Е тяхното призвание.

 

Пълна е нашата

Столица с автобуси,

Трамваи, коли и хора,

Които мислят само за богатства, пари.

 

София е пълна

С големи  хора,

Които мислят

Само за своя изгода.

© Анна Т. Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??