София е столицата
На нашта скъпа родина.
Натоварена, препълнена е
Също като в чужбина.
Идват хора от села,
За да търсят работа.
И странници от градовете
Дохождат, за да висят по моловете.
В София има баровци,
Политици и големи хора,
Които мислят само
За своя изгода.
А на село, китните поля
И земеделски земи,
Няма кой да обработи.
Всеки иска да стане
Човек голям, с власт
И пари и това той
Само за жалост мисли.
На изчезване са вече
Малките хора,
Които не мислят
Само за своя изгода.
Много е работа,
А малко са хората.
Не ни трябват хора
В Народното събрание,
Които мислят, че политик
Е тяхното призвание.
Пълна е нашата
Столица с автобуси,
Трамваи, коли и хора,
Които мислят само за богатства, пари.
София е пълна
С големи хора,
Които мислят
Само за своя изгода.
© Анна Т. Димова All rights reserved.