Днес,в Гората,има
спор за "Бърза помощ"!
Трябва да помислят...
Как да стане точно?
Доктор Га,например,
няма да облита
като луд - върхари
и полянки скрити.
Спешен пост ще сложим
и дежурно ято -
да се знае мигом,
щом пострада някой!
Двама санитари -
Вълчо и Мецана,
ще сковат носилки,
патерици - разни.
Дивите пчелички
ще събират билки.
Бухалът за всички
знае лек подсилващ!
Лиса ще ги смесва
в дървено хаванче...
- Много интересно!-
доктор Га изграчи.
Катя Катерана,
Ежко Иглодрешков,
зайчето Бързака
и мишокът Шошо
ще снабдяват пункта
с плодове и ядки!
- Фейо,не се лутай!
Още помощ чакам!
В розови листенца
събери росата!
Трябва да откъснеш
и кокиче блатно!
Всеки спешен случай
тука ще приемем!
Кой,какво научи?
Хайде,няма време!
Нашата бригада -
здраве ще раздава!
Обич и похвала -
ще са ни награда!
© Маргарита Петрова Все права защищены
Гласувам!