24.01.2019 г., 16:57 ч.

Бърза помощ! 

  Поезия » За деца
1290 0 1

                                   Днес,в Гората,има

                                   спор за "Бърза помощ"!

                                   Трябва да помислят...

                                   Как да стане точно?

                                         Доктор Га,например,

                                         няма да облита

                                         като луд - върхари

                                         и полянки скрити.

                                   Спешен пост ще сложим

                                   и дежурно ято -

                                   да се знае мигом,

                                   щом пострада някой!

                                          Двама санитари -
                                          Вълчо и Мецана,

                                          ще сковат носилки,

                                          патерици - разни.

                                    Дивите пчелички

                                    ще събират билки.

                                    Бухалът за всички

                                    знае лек подсилващ!

                                            Лиса ще ги смесва

                                            в дървено хаванче...

                                            - Много интересно!-

                                            доктор Га изграчи.

                                    Катя Катерана,

                                    Ежко Иглодрешков,

                                    зайчето Бързака

                                    и мишокът Шошо

                                              ще снабдяват пункта

                                              с плодове и ядки!

                                              - Фейо,не се лутай!

                                              Още помощ чакам!

                                     В розови листенца

                                     събери росата!

                                     Трябва да откъснеш

                                     и кокиче блатно!

                                               Всеки спешен случай

                                               тука ще приемем!

                                               Кой,какво научи?

                                               Хайде,няма време!

                                      Нашата бригада -

                                      здраве ще раздава!

                                      Обич и похвала -

                                      ще са ни награда!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Горската бригада »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??