Помня пътеката. Сивата степ,
там Луната заспива.
Помня и моста. Нощ като креп.
Виждам звезда да застива.
Помня и храма. Горд в пустошта.
Белия свод. Светилата.
Помня амвона. Едната сълза.
Охра покрила зората.
Помня и пулса. Сенки и мрак.
Бледо небе и позлата.
Помня и трона. Кръстния знак.
Миг от история свята.
© Анелия Тушкова Все права защищены