28.10.2023 г., 9:48 ч.

  Поезия » Друга
134 0 2

Помня пътеката. Сивата степ,

там Луната заспива.

Помня и моста. Нощ като креп.

Виждам звезда да застива.

 

Помня и храма. Горд в пустошта.

Белия свод. Светилата.

Помня амвона. Едната сълза.

Охра покрила зората.

 

Помня и пулса. Сенки и мрак.

Бледо небе и позлата.

Помня и трона. Кръстния знак.

Миг от история свята.

 

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??