8 мая 2010 г., 12:48

Цанка-мецанка 

  Поэзия » Для детей
1019 0 9

 

Що да прави наша Цанка?

Сладко цяла нощ си нанка

и се буди изгладняла.

Откога ли не е яла...

Па започва да се муси.

Трябва нещо да закуси,

че я гони глад голям.

Шунчица или салам?

А защо пък не и двете?

Бърза Цанка, че наред е

в 10 втората закуска.

Да похапне не пропуска.

И така е не от вчера –

от заран, та до вечеря,

все си дъвче наша Цанка...

И ни е като мецанка.

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??