6 янв. 2007 г., 12:53

Целувка 

  Поэзия » Любовная
2774 0 26

Два облака когато се целунат -
проблясва в миг светкавица изгаряща.
От тази страст небето се вълнува
и рони сълзи топли, парещи.
Когато се целунат две реки -
едно море, дълбоко и вълнуващо,
от ласките им ражда се, кипи,
показва сякаш силата на чувствата им.
А две звезди целунат ли се във високото -
от любовта им силна, споделена,
огрява се земята, а в потоците
зората ги прегръща за последно.
Целунат ли се две човешки същества -
тогава бурята започва със светкавици,
минава през морето, през нощта,
докосва на звездите прелестта,
и с първите лъчи на утринта
се спотаява с нежност във сърцата им.

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??