13 авг. 2013 г., 23:40

Целувка обещана 

  Поэзия » Любовная
501 0 2

Някога, преди години, след първата среща,

там някъде, на старото място до фонтана,

в късната вечер под светлина трепереща –

там безусловно беше целувка обещана.

 

Години, хвърлени в миналото далечно,

забравени от всекидневната активност,

в промеждутъка времетраенето е вечно,

разпростиращо корените на агресивност.

 

Днес, след времето на емоционална криза

любовта ще заживее отново, без преструвка,

изминалите моменти ще са толкова близо

да напомнят за отдавна обещаната целувка.

 

Казват, колелото на късмета се въртяло,

а може би и някакво чудо ще се случи

и наистина любовта не е чувство отлетяло,

а полезен урок, който постоянно ни учи.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Любовта не спира да лети подарявайки топлина,доброта,чистота,свобода,светлина,смисъл...
  • Може би завършека бих го направил така: " а полезен урок, който постоянно ДА СЕ учи". Поне на мен така ми звучи по-добре.Лично мнение
Предложения
: ??:??