Целувка за лека нощ...
Не ме лишавай от целувката, която
за „ Лека нощ” ми беше обещала-
ще стане страшно, даже и Земята
ще спре...Ще спре да се върти тогава...
Светът внезапно спрян във своето Движение,
останал без упора ще се сгромоляса –
без радост, без възторзи, без прозрение,
какво да чака и с каква нагласа...
Библейският Апокалипсис като празник
и като избавление тогава ще изглежда –
от нежността не ме лишавай, не изпразвай
Живота ми, недей го пренарежда!..
За „Лека нощ” ме целуни!..Това е лично,
вкусът от устните ти искам да остане
като гаранция, че утре пак ще ме обичаш...
– А и Светът ще оцелее за награда!...
07.01.2022.
© Коста Качев Все права защищены