Смъртта е тайната, която
за живите е предразсъдък.
Зад границата на земята
витае неизвестна бъдност.
Там диша тиха вечност.
Покой разстила светли длани.
Там мъртвите са по-човечни.
Научих го от Блейк и Данте.
Тук всеки търси път и мисъл,
за да избегне ада на Земята...
Едно е нещо да си писал,
а друго – да платиш цената.
Когато тайната веднъж излезе
наяве, за да ми помогне:
на кого и как ще съм полезен?
Ще бъда един мъртъв спомен.
© Стойчо Станев Все права защищены
А защо ли пък си мисля, че животът е прекрасен,но спираловиден път, устремен към небето...
Благодаря!😇