17 сент. 2011 г., 23:29

Цената на една усмивка 

  Поэзия » Гражданская
961 1 1

Ражда се един живот,

ражда се едно дете,

една усмивка стопля

твойто майчино сърце.

 

На първо зъбче се усмихваш,

усмихва се и малкото дете,

на думичката "мамо" ти възкликваш,

поемаш го във своите ръце.

 

Усмихваш се на слънцето в небето 

и радваш се на полските цветя,

гледаш със любов морето,

в очите сини грее радостта.

 

Усмихва се и бедната старица,

приседнала на прага тя отвън,

гледайки как малките дечица

се боричкат с весел звън.

 

С усмивка грижите посрещаш,

с усмивка ставаш ти от сън,

с усмивка хората поглеждаш,

сърцето пее с весел звън.

 

Усмивки много има по света,

прогонват злото те от нас,

стоплят хиляди сърца,

превръщат всичко в красота.

 

Цената на една усмивка? -

е дар от бог неоценим,

тя прави хората добри,

предпазва ги от зли беди.

 

Усмивка искрена и топла -

не се купува с нищо тя,

тя извира от сърцето

и краси човешката душа.

 

 

© ПЕНКА КАМБУРОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Усмивка искрена и топла-
    не се купува с нищо тя,
    тя извира от сърцето
    и краси човешката душа.
    ПОЗДРАВ И УСМИВКИ!
Предложения
: ??:??