21 июн. 2017 г., 09:33

Цената на мечтите 

  Поэзия » Философская
697 1 6

Притисната от пресата жестока

на множество финансови стени,

избрах пътеката, с посока,

която преобърна мойте дни.

 

Бях в колектив, работех здраво,

без въздух да успея да поема.

Там хората се трудят и по право

решават си паричната дилема.

 

В едно кълбо търкаляха се дните,

не отличавах нощ от ден,

препусках в коловоза на парите,

а спирката все бягаше от мен.

 

Насън се трудех и насън живеех,

загубила усещане за време.

Зомбирана от темпото, не смеех

да помечтая, дявол да ме вземе.

 

Порядки строги в бизнеса суров –

това ли бе цената на мечтите?!

Ако си бях избрала пътя нов,

със здраве заплатила бих щетите.

 

Безкрайно изтощена оцелях

при сблъсъците тежки в занаята.

След месеци в тревоги проумях –

не съм готова да платя цената.

 

/12.02.2017г./

© Zoya Mitrusheva Все права защищены

Поводът е доскорошната ми работа като консултант обслужване на клиенти в голям международен колцентър. Нека моите бивши колеги са живи, здрави и успешни!

 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вярно, не всичко е пари!
  • Не всичко е пари, нали? Харесах!
  • Вълнуващо откровение!
    Но нека приемем, че всичко, което се е случило, си има своите причини.
    И са излишни терзанията – да го преценяваме от днешна гледна точка...
    Поздрави!
  • Всичко си има цена на този свят. Мисля, че си взела правилното решение! Поздрави!
  • Хареса ми посланието на стиховете ти, Зоя! Поздравления!
  • Браво, Зоя! Много е хубаво и правилно си постъпила! Поздравления!
Предложения
: ??:??