Животът станал песен
от късмета ù чудесен
на една муха,
намерила лайна.
Като се добре наяла,
тя трудно отлетяла
и да почине спряла
в една къща бяла.
Разхождайки се по тавана,
мисъл ù дойде голяма:
- Не мога аз да разбера
защо с човека е така?
Той, като се хване,
прави хубави тавани.
Но защо след туй по пода
върви човешката порода?
Чу я паяк стар
и каза на тази твар:
- Че си проста, знам
и ще те изям.
Но преди това
чуй истина една:
,,Всичко всеки мери
според своите критерии”!
© Георги Добрев Все права защищены