23 мар. 2015 г., 23:30

Чакай, майко! 

  Поэзия » Гражданская
740 1 0

Чакай, майко!

 

Ще се върнат, майко, твоите деца

в мъка лъгани, измършавели.

Чакай ги на пътните врата, свещта

дръж в ръцете си - недогорели.

 

Ще се върнат! Имаш ли за тях храна,

вино да наточиш - младо, руйно,

глас остана ли за песента една -

за баща и братята им буйни?

 

Приготви софрата, както само ти

можеш сладки баници да точиш.

Събери мах'лата - всекиго гостù

с тая блага вест, че чакаш още!

ДТ©

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??