Чаша вино!
Чаша вино ми налей,
сърцето ми да сгрей,
да не мога да сгреша
и пак в теб да се сгуша.
Свещи запали,
виното червено освети,
да видиш как сърцето ми е
така кърваво червено,
защото е било ранено.
Но нека пий и ти от тази чаша.
Виното предрича - любовта!
За любов мечтаело сърцето,
за ласката нежна душата копняла,
дори разкъсано да е сърцето,
да е ледено и
счупено на хиляди парчета,
любов то знае винаги ще има,
дори и болката да е неустоима.
© Джулияна Николова Все права защищены